Kerstman 2.0 laat zich op snowboard voorttrekken door drone

YouTube-ster Casey Neistat heeft een voorliefde voor drones en actiesporten zoals wakeboarden. Die twee passies bracht hij onlangs samen door zich verkleed als kerstman op een snowboard voort te laten trekken door een drone. Door de stunt geeft hij het fenomeen droneboarding een heel nieuwe dimensie.

De drone in kwestie is niet bepaald een huis-, tuin- en keukendrone. Het gaat om een toestel met 16 propellers, gemonteerd op een frame met acht armen. Het toestel is dusdanig groot en zwaar dat het alleen door twee mensen tegelijk opgetild kan worden. De drone ontwikkelt dusdanig veel lift dat Neistat in een paar shots zelfs geheel van de grond wordt getild

De video werd – heel toepasselijk – opgenomen in Finland. Onderstaande video geeft je een kijkje achter de schermen. Leuk detail is dat de drone werd voorzien van een 360º camera, zodat de stunt ook nog eens op een heel bijzondere manier vanuit het perspectief van de drone teruggekeken kan worden. Die beelden moeten echter nog online geplaatst worden.


BEHIND THE SCENES

Veiligheid
Veiligheidstechnisch kun je wel wat vraagtekens zetten bij de stunt, die door Samsung werd gesponsord. In verschillende shots is te zien dat de drone vlakbij andere wintersporters vliegt. Een toestel als dit veroorzaakt zonder twijfel ernstig – zo niet dodelijk – letsel als deze in aanraking komt met een persoon. Maar dat zal Neistat minder boeien, hij geeft er immers wel vaker blijk van weinig respect te hebben voor droneregels.

Hits: 16

Tags: