Gratis download: realistische drone flight simulator van DJI

Ben je in het bezit van een DJI drone, maar nog niet zo heel zeker van je vliegskills? Of ben je op zich al redelijk ervaren, maar zou je graag wat meer oefenen op specifieke scenario’s of weersomstandigheden? Dan is er nu de DJI Flight Simulator. De basisversie van het programma is gratis te downloaden. Je hebt wel een computer nodig die op Windows draait.

Droog oefenen

Net als ‘echte’ piloten kunnen ook dronepiloten dankzij simulatoren oefenen op vluchten zonder dat er daadwerkelijk gevlogen wordt. Inmiddels zijn er al redelijk wat drone flight simulators op de markt (in de DJI Go 4 app zit er zelfs één ingebouwd), maar er zijn maar weinig simulators waarin je bijvoorbeeld kunt oefenen op specifieke missies of toepassingen.

Samen met de introductie van de Mavic 2 Enterprise lanceerde DJI zo’n realistische simulator. Deze kan door beginnende dronepiloten gebruikt worden om hun vliegskills te verbeteren. Gevorderde dronepiloten kunnen kiezen voor meer uitdagende omstandigheden, zoals vliegen bij veel wind of met veel obstakels rondom. Tenslotte kunnen professionele gebruikers oefenen op specifieke missies, zoals het inspecteren van een object of het uitvoeren van een search&rescue operatie.

De simulator stelt je in staat om met bijna alle drones uit het assortiment van DJI te oefenen: de Mavic serie, Phantom serie, Inspire serie, en de Matrice 200 serie. Om de simulatie zo realistisch mogelijk te maken kan de gebruiker verschillende gezichtspunten (point of views) innemen en voorziet het programma in fotorealistische animaties. Je kunt de virtuele drone besturen met je controller, die met een usb-kabeltje verbonden wordt aan de computer. (Heb je een Mavic 2? Dan moet je nog even wachten op ondersteuning voor de Mavic 2-controller.)

Gratis uitproberen

Nieuwsgierig geworden? Je kunt de flight simulator downloaden via de website van DJI. Helaas is de simulator alleen voor Windows pc’s verkrijgbaar. Het goede nieuws is dat er een gratis proefversie gedownload kan worden, maar daarin kun je alleen met de consumentendrones oefenen en is het niet mogelijk om specialistische missies te vliegen. De Enterprise-versie biedt die mogelijkheden wel, en het is zelfs mogelijk om een maatwerkversie te bestellen met daarin voor jouw bedrijf specifieke operaties.

Hits: 21

Tags: